Είστε εδώ

Αρχείο Εκθέσεων

Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Απρ 2019 - 05 Ιουν 2019

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύκλο από άγνωστα ή/και ανέκθετα έργα του Κώστα Λούστα (1933-2014) που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη και τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν από το 1955 έως το 2012, από τα φοιτητικά χρόνια ώς το τέλος της ζωής του και χαρτογραφούν 60 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η χρονολογική ευρύτητα συνάδει με τη θεματική, την υφολογική και το εύρος των τεχνικών.

Η αυλή των γλυπτών

Διάρκεια Έκθεσης: 
17 Ιουν 2020 - 04 Οκτ 2020

Από τις Συλλογές του Τελλογλείου παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος εννιά γλυπτά σε μεγάλο μέγεθος και διάφορα υλικά (μάρμαρο, ορείχαλκο, σίδερο, αλουμίνιο) των Κώστα Ανδρέου, Κώστα Δικέφαλου, Ανδρέα Κουλεντιανού, Κυριάκου Ρόκου, Αριστείδη Πατσόγλου, Μανόλη Τζομπανάκη, παράλληλα με τα μόνιμα εγκατεστημένα γλυπτά της Ναυσικάς Πάστρα, του Κώστα Ανδρέου και του Κωστή Γεωργίου.

ENIGMA - Ζωγραφική & Γλυπτική του Κωστή Γεωργίου

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Μάιος 2019 - 09 Ιουν 2019

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 19.30 εγκαινιάζεται η μεγάλη ατομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου, με τίτλο “ENIGMA”. Η οποία θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων. Η έκθεση θα διεξαχθεί στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο με γλυπτά μεγάλων κυρίως διαστάσεων.

Ρηνιώ Μουρέλου «Ζωγραφική & εγκέφαλος»

Διάρκεια Έκθεσης: 
28 Αυγ 2020 - 04 Οκτ 2020

Η μαθηματικός-εικαστικός Ρηνιώ Μουρέλου ασχολείται τα τελευταία σαράντα χρόνια με τη σύγχρονη προσέγγιση για την ανθρώπινη σκέψη και αντίληψη. Οι δημιουργίες της αποτελούν έργα στοχασμού για τη δομή του ανθρώπινου νου που συνάδουν με τις σύγχρονες απόψεις της επιστήμης γύρω από το ίδιο θέμα.

Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση

Διάρκεια Έκθεσης: 
08 Μάιος 2019 - 02 Ιουν 2019

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τον Άγγελο Δεληβορριά, την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.30, παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση νέων καλλιτεχνών «Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση» σε επιμέλεια Γιάννη Ψυχοπαίδη, αφιερωμένη στον Άγγελο Δεληβορριά. Συμμετέχοντες: Βεγής Αλέξανδρος, Γρηγορίου Κρίστι, Δαούτη Ανδριάνα, Κατσούδας Δημήτρης, Λόη Αγγελική, Κοντός Κωστής, Μαστερόπουλος Ιβάν, Μονογιού Πένυ, Παντής Τάσος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Παφίλης Βασίλης, Ράλλη Μπέσσυ, Τζούτη Βάσω, Φλέσσα Δέσποινα, Χαλκίδη Βίβιαν, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Σελίδες