ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

SUMMER CAMP 2019

08 Ιουνίου 2019 - 26 Ιουλίου 2019

Περιγραφή

Πέντε εβδομάδες γεμάτες Εικαστικά, Δημιουργική Γραφή, Simple Crafts, Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσική, Παιχνίδι στην αυλή και πολλές άλλες εκπλήξεις,  περιλαμβάνουν φέτος οι «Καλοκαιρινές εξερευνήσεις» του Τελλογλείου Ιδρύματος για παιδιά από 4-12 ετών. Το πρόγραμμα με τίτλο «Art you Curious ΙΙ» θα διαρκέσει από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019 (Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 έως 16.00).

Εγγραφές πραγματοποιούνται από  έως 4 Ιουνίου 2019 και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα υπάρξει λίστα αναμονής.
Οι συμμετέχοντες θα χωρίζονται σε τρία τμήματα, σύμφωνα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν. Το πρώτο τμήμα θα απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, το δεύτερο  από παιδιά ηλικίας 7-9 και το τρίτο από παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Κάθε τμήμα φιλοξενεί αυστηρά μέχρι 20 άτομα. .
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους: ο πρώτος κύκλος θα λάβει χώρα από 8 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2019 και ο δεύτερος από 15 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2019. To κόστος για τον πρώτο κύκλο ανέρχεται στα 210 ευρώ και για τον δεύτερο στα 140 ευρώ.

Η εκπτωτική πολιτική του φετινού προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:
-10% ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
– 10% ΣΕ ΑΔΕΛΦΙΑ (Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ).
-10% ΣΕ ΦΙΛΟ/Η ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΥΚΛΟ (Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ).

Το πρόγραμμα δεν καλύπτει τα γεύματα των συμμετεχόντων.
Το πρωινό, snack και μεσημεριανό θα παραδίδονται από τους γονείς.
Τα παιδιά καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους μια αλλαξιά ρούχων, αντηλιακό καθώς και επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία για νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του προγράμματος, παρακαλώ μείνετε συντονισμένοι στα social media του ιδρύματος μας.

Για εγγραφές και πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2310 99 16 14 και 2310 247 111.

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης (Summer Camp) 2019

  • Τρισδιάστατες χάρτινες κατασκευές από τα Simple Crafts. Ηλικίες 7+
  • Στα εργαστήρια Simple Crafts με συντονιστή τον Σοφοκλή Αμπατζίδη τα παιδιά χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το χαρτί και με την χρήση απλών εργαλείων το μετατρέπουν σε τρισδιάστατες κατασκευές. Το χαρτί έρχεται σε μορφή χρωματιστού χαρτονιού  , απλού λευκού χαρτιού ή εκτυπωμένου με πατρόν. Τα φύλλα του χαρτιού είναι κατάλληλα σχεδιασμένα έτσι ώστε όταν κοπούν και συναρμολογηθούν να μεταμορφωθούν σε τρισδιάστατα αντικείμενα.
    Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι χρηστικά (ζυγαριά, frisbee, πολυεδρικά ζάρια, φανάρι δρόμου, λειτουργικοί ανεμόμυλοι, κουμπαράς, σβούρες, μαριονέτες κτλ.), διακοσμητικά (διαμάντια, αυγό, εποχιακά στολίδια) ή μορφές ζώων, φανταστικών μορφών και προσωπικότητες της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας
    Τα εργαστήρια προσπαθούν να εμπνεύσουν τα παιδιά να δημιουργούν αντικείμενα χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, βασική γεωμετρία και λεπτή δεξιότητα στα χέρια. Με αυτό το τρόπο εξοικειώνονται με την ιδέα να δημιουργούν αντί να αγοράζουν, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την αξία της δημιουργικής διαδικασίας. Επιπλέον, αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση καθώς   τα παιδιά αναπτύσσουν την λεπτή κινητικότητά τους, τον συντονισμό ματιού χεριού, την αντίληψη χώρου καθώς και γεωμετρία, μαθηματικά και φυσική μέσα από την διαδικασία κατασκευής. Στόχος είναι τα παιδιά να νιώθουν ελεύθερα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις δικές τους προσωπικές ιδέες με ένα υλικό που είναι φτηνό, διαθέσιμο και ανακυκλώσιμο όπως είναι το χαρτί.

  • Εργαστήριο Μουσικού παιχνιδιού από το εργαστήριο ‘’Χαρά & Μουσική’’. Ηλικίες 4-9.
  • Τα μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα διαμορφώνονται ειδικά για παιδιά 4 -9 ετών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ‘’4 εποχές”, με αφορμή το έργο του Α. Βιβάλντι, να έρθουν σε επαφή με τα έγχορδα της ορχήστρας, να τραγουδήσουν τα μουσικά θέματα και να παραστήσουν μουσικοκινητικά τις μουσικές εικόνες των τεσσάρων εποχών.
    Θα κάνουν έναν μουσικό γύρο του κόσμου και θα δημιουργήσουν τη δική τους ορχήστρα των συναισθημάτων. Έχοντας ως όπλο την ομαδικότητας η παιδαγωγός σαν μαέστρος καθοδηγεί τα παιδιά στην προσπάθειά τους  να γνωρίσουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο συναισθηματικό τους κόσμο, εξερευνώντας παράλληλα την μουσική σε ένα πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργία  μουσικών ερεθισμάτων  στα παιδιά και στην παροχή  αρχικών μουσικών γνώσεων με βιωματικό τρόπο και παιγνιώδη μορφή. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος τα παιδιά θα κατασκευάσουν και τα δικά τους αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
    Τέλος θα γνωρίσουν κάθε φορά και ένα όρο της μουσικής, μια μουσική έννοια, θα σκέφτονται χρώματα και ιστορίες και θα απεικονίσουν με χρώματα τους ήχους που ακούν.

  • Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού, από τις Ζωή Βελιώτη & Φούλη Σγούρου.
  • Τα παιδιά θα εισαχθούν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της αυτοέκφρασης μέσα από ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία θέατρο-παιδαγωγικά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα:

  • “Οι Μπουρμπουλήθρες”: Ηλικίες 4-6.
  • Θα αναπτύξουμε την ομαδικότητα, τη φαντασία, την ενσυναίσθηση καθώς και την εκφραστικότητα μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια φαντασίας, θεατρικά και μουσικοκινητικά. Βασική μας θεματική θα είναι “Ο Κόσμος του Βυθού”.

  • “Οι ΠειρΑΡΤές”: Ηλικίες 7-9.
  • Λειτουργώντας ως ένα σύνολο, όπως το πλήρωμα ενός πλοίου, τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, θα δυναμώσουν την ομαδικότητά τους και θα αποκαλύψουν τα εκφραστικά τους μέσα. Όλα αυτά “συμπλέοντας” με γνωστούς καπετάνιους της ιστορίας.

  • “Οι Πολίτες των Θαλασσών”: Ηλικίες 10-13.
  • Θα καλλιεργήσουν την ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και θα διερευνύσουν το ρόλο μας ως κάτοικοι του πλανητικού μας οικοσυστήματος. Μέσα από αυτοσχαδιασμούς, διασκεδαστικά παιχνίδια ομαδικότητας, εκφραστικότητας και στρατηγικής θα μεταμορφώσουμε τη Γη σε ένα υγιές οικοσύστημα. Το εργαστήρι θα επικεντρωθεί στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον λόγω επικαιρότητας.

  • Εικαστικά Εργαστήρια. Ηλικίες 4-12.
  • Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορία της τέχνης και με την εικαστική παραγωγή χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά, μέσα και τεχνικές, έχοντας ένα κοινό θεματικό κορμό που εμπνέεται από ορόσημα της ιστορίας της τέχνης, σημαντικά έργα και θαυμαστούς δημιουργούς, τα παιδιά αντλούν από μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και φαντασίας και χτίζουν τις δικές τους εικαστικές εμπειρίες.

  • Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής. Ηλικίες 7-12.
  • Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία και με τη βοήθεια κατάλληλων ερεθισμάτων ενθαρρύνονται να εκφραστούν γραπτώς. Αφήνονται ελεύθερα να φανταστούν, να εμπνευστούν και να γράψουν εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Πολλές φορές συνεργάζονται με τους άλλους με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής ιστορίας, ενώ άλλες φορές βυθίζονται στον εσωτερικό τους κόσμο για να αντλήσουν έμπνευση. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ μας είναι σχέσεις αγάπης, ενθάρρυνσης και αποδοχής. Στο τέλος κάθε συνάντησης μοιραζόμαστε ό,τι γράψαμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και νιώθουμε υπερήφανοι διαβάζοντας την ιστορία μας, συμβάλλοντας θετικά στην εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου ενθαρρύνεται η ανάγνωση βιβλίων  και η συζήτηση γύρω από αυτά.

    Ηλικίες: 4-6, 7-9, 10-12
    Διάρκεια Εργαστηρίου: 8 Ιουν 2019 – 26 Ιουλ 2019
    Μέρα / Ώρα: ΔΕ-ΠΑ: 8.00 – 16.00
    Κόστος Συμμετοχής (σε €): 210 για τον Α’ κύκλο και 140 για τον Β’ κύκλο

    Έναρξη
    08/06/2019
    Λήξη
    26/07/2019