Όταν το συναίσθημα, γίνεται εικόνα: Τα μυστικά πίσω από την αυτοφωτογράφηση

«Σε μια φωτογραφία υπάρχουν όλες οι εικόνες και έχεις δει, όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, η μουσική που έχεις ακούσει και όλα τα πρόσωπα που έχεις αγαπήσει»

Ansel Adams

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ γιατί βγάζουμε φωτογραφίες;  Γιατί μας έλκει περισσότερο ένα ιδιαίτερο είδος φωτογραφία από ότι ένα άλλο; Γιατί κρατάμε για καιρό κάποιες φωτογραφίες ενώ άλλες όχι; Πώς έπεσε στην αντίληψή μας η συγκεκριμένη εικόνα και πως νιώθουμε κοιτάζοντας ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο; Γιατί βγάζουμε, κρατάμε συλλέγουμε, βλέπουμε κάποιες φωτογραφίες; Η φωτογραφία στην σύγχρονη ζωή, εκτός από το να αποτελεί ένα είδος τέχνης, μια καταγραφή αναμνήσεων, ένα εργαλείο που μας δίνει πληροφορίες ( φωτορεπορτάζ), μπορεί να αποτελέσει κι ένα τρόπο για να εκφράσει κανείς τα συναισθήματά του, σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες όπου η φωτογραφία και η γραφή εμπλέκονται ως ένα τρόπος έκφρασης ιδιαίτερων βιωμάτων για να αφηγηθούν την ιστορία της ζωής μας. Κάθε ιστορία που αφηγούμαστε είναι χωρίς τέλος, και ο καθένας από εμάς είναι σε συνεχή κίνηση μέσα στην ίδια του την ιστορία.

Ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, αδέρφια, εργαζόμενους του Α.Π.Θ.,  όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια του ίδιου κύκλου, καθώς και σε όσους  έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου. 

Πληροφορίες, εγγραφές & κρατήσεις θέσεων: 2310 991614 & 2310 247111, education@teloglion.gr - τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλογλείου (καθημερινά 09.00 – 14.00)

Διάρκεια Εργαστηρίου: 
14 Μαρ 2020 - 23 Μάιος 2020
Μέρα / Ώρα: 
Σάββατο 11.30 - 13.30
Κόστος Συμμετοχής (σε €): 
100 Ευρώ