Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να σας παρέχουμε την καλύτερη πιθανη εμπειρία χρήστη .Cookie πληροφορίες ειναι αποθηκευμένο στο προγραμμα περιήγησης σας και εκτελεί λειτουργίες όπως να σας αναγνωρίζει όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και βοηθάει την ομάδα μας να καταλάβει σε ποια σελίδα από τον ιστότοπο μας βρίσκεις πιό ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.
Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα – Βιωματικό εργαστήριο μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Υποβλήθηκε στις 7. Νοέμβριος 2016 – 13:04.
Μη ακούοντες θα «ακούσουν» μουσική
Πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο
Μία καινοτόμα καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε μη ακούοντες να «ακούσουν» μουσική, βιώνοντας μία πρωτότυπη εμπειρία, διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για το βιωματικό εργαστήριο μουσικής «Ρυθμός, η κοινή μας γλώσσα», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή ενήλικες και παιδιά με απώλεια ακοής με τη μουσική και τα κρουστά.Το πρόγραμμα προβλέπει αυτοτελείς συναντήσεις, που θα γίνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα 4, Κτίριο Μ1).
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, ειδικές ηχητικές εγκαταστάσεις ενισχύουν τη διάδοση δονήσεων και σε συνδυασμό με βίντεο ενθαρρύνουν τη διάδραση των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών/εμψυχωτών. Η αυξημένη πρόσληψη οπτικών ερεθισμάτων και η αντιληπτικότητα του ρυθμού, σημαντικές ικανότητες των ατόμων με απώλεια ακοής, αποτελούν την αφετηρία από την οποία εκκινούν οι συντελεστές του εργαστηρίου για να υλοποιήσουν μία σειρά διαδράσεων, ανοιχτών σε παιδιά και ενήλικες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη μουσική τους εκπαίδευση.
Συντελεστές: Άννα Γαλλοπούλου (σύλληψη ιδέας-επιμέλεια), Αλέξανδρος Ιωάννου (επιμέλεια, εμψύχωση, μουσική εγκατάσταση), Κωνσταντίνος Βελένης (μουσική εγκατάσταση, εμψύχωση), Ηλίας Σταμπουλής (μουσική εγκατάσταση, τεχνικός ήχου), Δημήτρης Παπαδόπουλος (βίντεο)
Συντονισμός: Θέμις Βελένη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης – Μουσικός, Δημόσιες Σχέσεις-Εκδηλώσεις, Τελλόγλειο Ίδρυμα
Η συμμετοχή των ατόμων με απώλεια ακοής θα είναι δωρεάν.
Ημερομηνίες των αυτοτελών συναντήσεων: 12 – 13 Νοεμβρίου, 19-20 Νοεμβρίου, 26-27 Νοεμβρίου και 10-11 Δεκεμβρίου 2016.
Δηλώσεις-συμμετοχές: 6988 66 80 44 και 2310 99 16 10, teloglion@teloglion.gr
Σύνδεσμος για τηλεοπτικό σποτ:
https://www.youtube.com/watch?v=j5mhYP1cIF8&feature=youtu.be
Σύνδεσμος για ενημερωτικό βίντεο στη νοηματική από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος:
Επισυναπτόμενα Αρχεία:
ΔΤ ΡΥΘΜΟΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ.doc