Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να σας παρέχουμε την καλύτερη πιθανη εμπειρία χρήστη .Cookie πληροφορίες ειναι αποθηκευμένο στο προγραμμα περιήγησης σας και εκτελεί λειτουργίες όπως να σας αναγνωρίζει όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και βοηθάει την ομάδα μας να καταλάβει σε ποια σελίδα από τον ιστότοπο μας βρίσκεις πιό ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.
ΕΣΠΑ 2014-2020 Τίτλος έργου: «Ψηφιοποιώντας την Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά για βιωματική εμπειρία μέσω καινοτόμων τεχνολογιών-ARTECH»
Υποβλήθηκε στις 12. Ιούνιος 2020 – 13:52.
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ειδικές Δράσεις «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» – «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ» – «ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»” με Κωδικό ΟΠΣ 2335 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΑΔΑ: ΨΘΡΛ46ΜΤΛΡ-Ξ92), θα πραγματοποιηθεί το έργο: “Ψηφιοποιώντας την Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά για βιωματική εμπειρία μέσω καινοτόμων τεχνολογιών” με ακρωνύμιο: ARTECH (κωδ. έργου Τ6ΥΒΠ-00015).
Στο έργο συμπράττουν τρεις φορείς: το Τελλόγλειο Ίδρυμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας και η Tessera Συστήματα Πληροφορικής A.E.
Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Τελλογλείου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στελεχών των τριών εταίρων του ερευνητικού έργου. Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις και συμφωνήθηκε το πρόγραμμα υλοποίησης. Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύτηκαν για την ορθή υλοποίηση των επιμέρους καθηκόντων τους, ώστε το έργο να υλοποιηθεί εμπρόθεσμα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη στοχευμένων βιωματικών δράσεων και πρότυπων εφαρμογών με σκοπό την ανάδειξη εμβληματικών έργων της μόνιμης συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος στο ευρύ κοινό και σε εξειδικευμένες ομάδες επισκεπτών καθώς και η ενίσχυση και διεύρυνση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που υλοποιεί το Ίδρυμα σε επιμέρους ομάδες. Οι δράσεις θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη και στη βιωματική μάθηση και ψυχαγωγία του μέσω διαδραστικών, σύγχρονων εκπαιδευτικών, πολυμεσικών μεθόδων. Περιλαμβάνονται επίσης ενέργειες πιλοτικής λειτουργίας, διάχυσης και διάδοσης των αποτελεσμάτων. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.