ΩΡΑΡΙΟ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Συναυλία με έργα Beethoven, αφιέρωμα στη μνήμη του Ιωάννη Μανωλεδάκη από τον Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη

12 Φεβρουαρίου 2012

Περιγραφή

Συναυλία με έργα Beethoven, αφιέρωμα στη μνήμη του Ιωάννη Μανωλεδάκη, θα δοθεί από τον Γιώργο – Εμμανουήλ Λαζαρίδη στο Τελλόγλειο. Η συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Ο Beethoven στο Τελλόγλειο» που ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία πριν από λίγες μέρες. Υπενθυμίζεται πως η συναυλία του κ. Λαζαρίδη ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου, ωστόσο λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του κ. Λαζαρίδη, μεταφέρθηκε για την προσεχή Κυριακή.
Ο κ. Λαζαρίδης θα παρουσιάσει τα εξής έργα του τιτάνα της κλασικής μουσικής:
*Σονάτα για πιάνο σε ρε ελάσσονα έργο 31 αρ. 2 Η Καταιγίδα,
*Σονάτα για πιάνο σε ντο δίεση ελάσσονα έργο 27 αρ. 2 Sonata quasi una Fantasia γνωστότερη στο ευρύ κοινό με την προσωνυμία Σονάτα του Σεληνόφωτος, στην εκδοχή του Γ. Ρίτσου, όπου το κείμενο διαβάζει η Έφη Σταμούλη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Καθηγητής Νικόλαος Παρασκευόπουλος.

Η συναυλία, όπως προαναφέρθηκε, γίνεται στη μνήμη του Ιωάννη Μανωλεδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο. Ο Ιωάννης Μανωλεδάκης (1937 -2011) ήταν νομικός, Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Νομικής Σχολής και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και υπήρξε κατά κοινή ομολογία ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποινικολόγους. Οι δεσμοί του Ιωάννη Μανωλεδάκη με το Τελλόγλειο ήταν εξαιρετικά ισχυροί και ο εκλιπών υπήρξε μέλος του Συλλόγου Φίλων του Τελλογλείου, υποστηρίζοντας τις δράσεις του Ίδρύματος με απαράμιλλο ζήλο.

Πληροφορίες στο τηλ. 2310 247111
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (νεανικό για άτομα μέχρι 32 ετών)

Έναρξη
12/02/2012
Έναρξη
12/02/2012