Περιγραφή
Χώρος:
Οικία Τέλλογλου
Ο καθηγητής Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολος Βέττας θα μιλήσει για το έργο του και θα συνομιλήσει με το κοινό την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 19.00, στο πλαίσιο των Ραντεβού με καλλιτέχνες των εικαστικών στην Οικία Τέλλογλου, στην οδό Αριστοτέλους 2.
Ο Απόστολος – Φωκίων Βέττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο (College of Art, School of Architecture, Herriot-Watt University).
Είναι ομότιμος καθηγητής Σκηνογραφίας του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και για το διάστημα 2000 – 2003 διετέλεσε Κοσμήτορας της ίδιας Σχολής.
Ως αρχιτέκτων ασχολείται με θέματα που έχουν σχέση με την όψη του θεατρικού χώρου, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τη μορφή του.
Ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με κρατικούς θεατρικούς οργανισμούς και επιχορηγούμενα σχήματα εντός και εκτός Ελλάδας (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΕΛΣ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λάρισας, Βόλου και Καλαμάτας, Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», Θέατρο Τέχνης, Εταιρεία Θεάτρου Πράξη, Τεχνοχώρος, Wandering Theatre στο Βρότσλαφ, το κουκλοθέατρο του Φάικε Μπόσμα στο Άμστερνταμ, Actors Touring Company στο Λονδίνο, κ.ά.), σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και νεοελληνικού έργου. Σκηνογραφίες του έχουν παρουσιαστεί επίσης σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα αρχαία θέατρα Επιδαύρου, αρχαίας Μεσσήνης, Μήλου, Θάσου, Φιλίππων και Δίου, στο Ηρώδειο και το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας κ.α.
Διετέλεσε μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής (1993-1994) και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (1995-1997) του ΚΘΒΕ.
Το 2003 ήταν ο επιμελητής της ελληνικής συμμετοχής στη Prague Quadrennial, η οποία απέσπασε ειδική τιμητική διάκριση «για την ποιότητα της παρουσίασης και για τη δουλειά των σκηνογράφων της».
Για το σύνολο του έργου του έχει τιμηθεί με το βραβείο «Πάνος Αραβαντινός».
Στα «Ραντεβού με καλλιτέχνες» στην Οικία Τέλλογλου συμμετέχουν δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική).
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991116, Νατάσα Πάκα, ιστορικός της Τέχνης.