Είστε εδώ

Αρχείο Εκθέσεων

Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Απρ 2019 - 05 Ιουν 2019

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύκλο από άγνωστα ή/και ανέκθετα έργα του Κώστα Λούστα (1933-2014) που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη και τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν από το 1955 έως το 2012, από τα φοιτητικά χρόνια ώς το τέλος της ζωής του και χαρτογραφούν 60 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η χρονολογική ευρύτητα συνάδει με τη θεματική, την υφολογική και το εύρος των τεχνικών.

ENIGMA - Ζωγραφική & Γλυπτική του Κωστή Γεωργίου

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Μάιος 2019 - 09 Ιουν 2019

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 19.30 εγκαινιάζεται η μεγάλη ατομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου, με τίτλο “ENIGMA”. Η οποία θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων. Η έκθεση θα διεξαχθεί στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο με γλυπτά μεγάλων κυρίως διαστάσεων.

Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση

Διάρκεια Έκθεσης: 
08 Μάιος 2019 - 02 Ιουν 2019

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τον Άγγελο Δεληβορριά, την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.30, παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση νέων καλλιτεχνών «Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση» σε επιμέλεια Γιάννη Ψυχοπαίδη, αφιερωμένη στον Άγγελο Δεληβορριά. Συμμετέχοντες: Βεγής Αλέξανδρος, Γρηγορίου Κρίστι, Δαούτη Ανδριάνα, Κατσούδας Δημήτρης, Λόη Αγγελική, Κοντός Κωστής, Μαστερόπουλος Ιβάν, Μονογιού Πένυ, Παντής Τάσος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Παφίλης Βασίλης, Ράλλη Μπέσσυ, Τζούτη Βάσω, Φλέσσα Δέσποινα, Χαλκίδη Βίβιαν, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Εγκαίνια 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής "Λουκάς Βενετούλιας"

Διάρκεια Έκθεσης: 
13 Ιουν 2019 - 14 Ιουλ 2019

Στην έκθεση παίρνουν μέρος περισσότεροι από 70 νέοι καλλιτέχνες, ηλικίας έως 35 ετών, από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό και έστειλαν στο Τελλόγλειο τα έργα τους.

Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων, πενταμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τέσσερα έργα ανάμεσα στο σύνολο. Το καλύτερο από αυτά θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό και στα άλλα τρία έργα θα απονεμηθούν ισότιμοι έπαινοι. Τα τέσσερα επιλεγμένα έργα θα παραμείνουν στη συλλογή του Τελλογλείου.

«ΩΔΕΣ» της εικαστικού Κατερίνας Χατζή

Διάρκεια Έκθεσης: 
21 Μαρ 2019 - 15 Μάιος 2019

Άγγελος Σικελιανός, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μ. Καραγάτσης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Καβάφης, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, είναι ορισμένα από τα πορτρέτα προσωπικοτήτων της ποίησης και της λογοτεχνίας που φιλοτέχνησε η Κατερίνα Χατζή και θα παρουσιαστούν στην έκθεση «ΩΔΕΣ», στην Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00, στην Οικία Τέλλογλου.

Σελίδες