Είστε εδώ

Τρέχουσες Εκθέσεις

Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία

Διάρκεια Έκθεσης: 
28 Φεβ 2019 - 01 Ιουν 2019

Χειρόγραφα και φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη, προσωπικά του αντικείμενα, έργα και αντικείμενα που ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφισε και πρωτότυπα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή εμπνέονται από την ποίησή του περιλαμβάνει η μεγάλη έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Τίτλος της, «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία». Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00.

Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Απρ 2019 - 05 Ιουν 2019

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο κύκλο από άγνωστα ή/και ανέκθετα έργα του Κώστα Λούστα (1933-2014) που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη και τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν από το 1955 έως το 2012, από τα φοιτητικά χρόνια ώς το τέλος της ζωής του και χαρτογραφούν 60 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η χρονολογική ευρύτητα συνάδει με τη θεματική, την υφολογική και το εύρος των τεχνικών.

ENIGMA - Ζωγραφική & Γλυπτική του Κωστή Γεωργίου

Διάρκεια Έκθεσης: 
10 Μάιος 2019 - 09 Ιουν 2019

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 19.30 εγκαινιάζεται η μεγάλη ατομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου, με τίτλο “ENIGMA”. Η οποία θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων. Η έκθεση θα διεξαχθεί στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο με γλυπτά μεγάλων κυρίως διαστάσεων.

Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση

Διάρκεια Έκθεσης: 
08 Μάιος 2019 - 02 Ιουν 2019

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για τον Άγγελο Δεληβορριά, την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.30, παρουσιάζεται η εικαστική έκθεση νέων καλλιτεχνών «Ζωφόρος-Μια εικαστική πρόταση» σε επιμέλεια Γιάννη Ψυχοπαίδη, αφιερωμένη στον Άγγελο Δεληβορριά. Συμμετέχοντες: Βεγής Αλέξανδρος, Γρηγορίου Κρίστι, Δαούτη Ανδριάνα, Κατσούδας Δημήτρης, Λόη Αγγελική, Κοντός Κωστής, Μαστερόπουλος Ιβάν, Μονογιού Πένυ, Παντής Τάσος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Παφίλης Βασίλης, Ράλλη Μπέσσυ, Τζούτη Βάσω, Φλέσσα Δέσποινα, Χαλκίδη Βίβιαν, Ψυχοπαίδης Γιάννης.