Διημερίδα Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας «Σύγχρονες Απόψεις στη Νεογνολογία»

H Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια. Ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η επέτειος αυτή, συμπίπτει με την διοργάνωση της επιστημονικής εκδήλωσης - Διημερίδας, που διοργανώνεται από την ΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Η Διημερίδα έχει θέμα «Σύγχρονες απόψεις στη Νεογνολογία» και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου 2019, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. 

Στη επιστημονική εκδήλωση έχουν προσκληθεί ομιλητές, καταξιωμένοι στο χώρο τους επιστήμονες, Νεογνολόγοι, Παιδίατροι, και γιατροί άλλων ειδικοτήτων με τους οποίους οι Νεογνολόγοι συνεργάζονται. Στις εισηγήσεις τους θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν τον Παιδίατρο και τον Νεογνολόγο στην καθ’ ημέρα πράξη. 

Την 1η ημέρα κεντρικό θέμα θα είναι η διατροφή του νεογνού στη διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΝΝ και μετά την έξοδό του ενώ την 2η ημέρα θα αναπτυχθούν ποικίλα θέματα όπως το μικροβίωμα και ο ρόλος του στην υγεία, σύγχρονες απόψεις για τα νεογνά υψηλού κινδύνου από την ενδομήτρια ζωή και τη νοσηλεία τους στη ΜΕΝΝ, πρακτικά θέματα στη Νεογνολογία και η μακροχρόνια παρακολούθηση των πρόωρων νεογνών. 

Η Διημερίδα έχει στόχους, αφ’ ενός την ενημέρωση των συναδέλφων με τις τελευταίες εξελίξεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν τα νεογνά και τα βρέφη, αφ’ ετέρου την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους που είναι πολύ χρήσιμη στην κλινική πράξη.