Αμφιθέατρο

Η Β' Χειρουργική Κλινική, Τμήμα Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Ιατρικού Τμήματος Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του ΓΝΘ "Γ.Γεννηματάς-Άγιος Δημήτριος" διοργανώνει το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την επιστημονική ημερίδα με θέμα:

Πάγκρεας 2019: Θέματα αιχμής στην αντιμετώπιση της χρόνιας παγκρεατίτιδας και του καρκίνου του παγκρέατος

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Γιώργος Σεφέρης. Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια», θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο «Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη», την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.
Οι ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος επιστήμονας, διπλωμάτης, βουλευτής και πρώην ευρωβουλευτής, και ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.
Η ομιλία του κ. Κουμουτσάκου θα αφορά τον διπλωμάτη Γιώργο Σεφέρη ενώ του κ. Παπαδόπουλου την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

Το 5ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: "Κατάχρηση δικαιώματος - Κατάχρηση εξουσίας" διοργανώνεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου, 2019.

Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα και την αφίσα του Συνεδρίου.

Η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας (Ε.Φ.Ι.) του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας (Σ.Ε.Υ.) του Α.Π.Θ. με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Σ.Ε.Υ. σας προσκαλούν στην ομιλία του καθηγητή της Κτηνιατρικής κ. Γεώργιου Χ. Παπαδόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ., ώρα 6:00 μμ.

«Θεσσαλονίκη, Φωλιά των Κατασκόπων» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τον συγγραφέα Σάκη Σερέφα την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00 (Αμφιθέατρο). 

Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Σεμινάριο Εξειδικευμένης Θωρακοχειρουργικής», το οποίο έχει σαν σκοπό την παρουσίαση και τη λεπτομερή συζήτηση κάποιων εξειδικευμένων θεμάτων που αφορούν την άσκηση της Θωρακοχειρουργικής και δημιουργούν καθημερινούς προβληματισμούς.

«Η συμβολή του Μετώπου της Θεσσαλονίκης στην έκβαση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» είναι το θέμα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου (19.00 – 21.00). 

Το σκεπτικό της συζήτησης εστιάζει στη βρετανική, γαλλική και ελληνική οπτική της λειτουργίας και εν γένει δραστηριότητας του Θεάτρου Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και της κομβικής και δυστυχώς παραγνωρισμένης από τη διεθνή ιστοριογραφία συμβολής του στην τελική έκβαση του Πολέμου. 

Το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Αθήνας (EUNIC Athens Cluster) σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 μ.μ., στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (αμφιθέατρο), με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ενσωμάτωσης». 

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος "Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Το ταξίδι της Αταλάντας", την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη.

Ελάτε να γνωρίσουμε τον μεγάλο πολιτισμό του Αιγαίου πριν από την άνοδο της κλασσικής Αθήνας, μέσα από ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα ταξίδια, την ποίηση αλλά και την αναζήτηση του ιδανικού έρωτα. 

Για περισσότερες πληροφορίες,  βλ. http://drbekas.wixsite.com/simonek